Om

VOX SARAH levererar röstprodukter för kommersiella ändamål. Sarah Nilsson har under de senaste tio åren lånat ut sin röst till hundratals olika röstprodukter i olika sammanhang. Främst har hennes röst kunnat höras i en stor mängd radio och tv-spotar, som speaker, karaktärsröst och voice over.

Epitet som ofta används om Sarahs röst är varm, tydlig och förtroendeingivande. Vid ett flertal tillfällen har därför hennes röst fått representera olika samhälleliga institutioner såsom banker och landsting. Tydligheten har i sig gett upphov till flera uppdrag för röststyrda simuleringsprogram med instruktionssyfte. Företagsfilmer, dokumentärfilmer och sponsringspresentationer är andra återkommande användningsområden. Sarah är utbildad sångare och musikalartist med mer än tio år som frilans i branschen. Karaktärsrösterna har därför även de en given plats i form av bland annat dubbning av tecknad film och röster till dataspel.

Två av Sarahs mest återkommande samarbetspartners utgörs av prisbelönta producenter i reklam och musiksammanhang. Quint Starkie, Music 4 Media, har sedan flera år tillbaka regelbundet använt Sarahs röst. Detsamma gäller radioreklambyrån Donadonis ägare från tidigare Radioreklambyrån På riktigt som anlitat Sarah sedan starten för mer än tio år sedan. Sarah arbetar för övrigt regelbundet med ett stort antal olika producenter i studio, samt på distans med ett flertal mindre ute i landet. Inspelning sker då i egen regi. Några av de mer kända varumärken Sarah profilerat är Via, Föreningssparbanken, Felix, Claes Ohlson, Hemnet, Seat, Optimera med flera. Sarah använder även sin röst till sin egen musik bland annat i popprojektet Once Upon A Girl. 2010 släpptes första albumet Just like they do in France på egna bolaget Bonjour Amour. 2014 var det premiär på Sarahs publikrosade föreställning För sensibelt begåvade. All musik till föreställningen skrevs och framfördes av Sarah själv. Föreställningen genomfördes i samarbete med Kulturbryggan och Stockholms stad.

Läs mer om hela Sarahs verksamhet på www.sarahnilsson.se

Comments are closed.